Persbericht: Innovatie Raambekleding

Het duo rolgordijn en de elektrische bediening

Wat was dat ook al weer?  Een duo rolgordijn is geen gewoon rolgordijn. Het bestaat in tegenstelling tot gewone rolgordijnen uit twee doeken die vóór elkaar door schuiven terwijl het gewone gordijn uit één stoflaag bestaat.  De stof voor duo rolgordijnen heeft banden die om en om doorzichtig en ondoorzichtig zijn. Je kan met de banen bewegen zodat het product gebruikt kan worden als zonwering en de licht regulering. Maar je kan er ook je inkijk door de buren of passanten mee tegengaan. Sinds niet al te lange tijd zijn de stoffen ook met verduisterende banden te verkrijgen. Dat maakt het een heel veelzijdige raamdecoratie. Er bestaan veel stofsoorten en er zijn leveranciers welke dit product aanbieden met een keur van keuze in sierkappen en randen maar ook bediening. Vandaag pas je het met domotica eenvoudig toe in het huis van de 21 e eeuw.

Hoe werkt domotica in huis nu eigenlijk?  Er zijn diverse mogelijkheden om een elektrisch duo rolgordijn aan te sturen. De motor is altijd een buismotor welke in de buis van het rolgordijn is weggewerkt. Er zijn motoren op batterijen en motoren welke je rechtstreeks kunt aansluiten op het lichtnet door middel van een omvormer of rechtstreeks op 230V. Dan zijn er domotica systemen welke uitgaan van een draadloos via wifi werkend systeem en er zijn ( met name in België) bekabelde systemen.  Zelf denk ik dat de draadloze systemen het op termijn gaan winnen van het bekabelde.  In Nieuwbouw kun je alle stroomleidingen naar het raam nog intekenen. In bestaande huizen wordt het toch wel een ingrijpende operatie. Vandaar dat men meestal de duo rolgordijnen met een batterijmotor koopt. Dan is het ophangen en klaar. Je kunt het rolgordijn dan bedienen met een afstandsbediening, je eigen domotica of via een smartphone.  Nieuw is de combinatie met een slimme speaker van amazon. Je kunt nu gewoon zeggen dat een duo rolgordijn omhoog of omlaag moet.  Wil je méér inspiratie over duo rolgordijnen dan is deze site wellicht een goede tip.