Raamdecoratie elektrisch. Hoe smart woon jij in 2019?

Comfort en automatisering van raambekleding neemt een grote vlucht.

Vindt jij dat ook zo gemakkelijk. Met een simpele druk op de knop je raambekleding open of dicht zetten en omhoog en omlaag rollen.  Het bedienen  en automatiseren van raamdecoratie kent bijna geen grenzen. Het is comfortabel en veilig. Denk hierbij niet alleen maar aan die afstandsbediening met de knopjes waarmee je één of meerdere raamdecoraties kunt bedienen. Er is véél méér mogelijk zoals een draadloos systeem om alles te bedienen. waarbij je vanuit een controller in huis of vanaf je smartphone via een app het openen en sluiten of timer gestuurd maken van je raambekleding regelt. Al deze begrippen worden samengevoegd onder het woord ‘Domotica‘. Het is de integratie van technologie en diensten ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven.  Het gaat niet enkel om de techniek en de bediening in de woning maar ook de toegang tot die woning van buiten af. Een ander mooi voorbeeld is een digitale klok radio met camera en spraak functie.  Je bekijkt niet enkel de beelden maar kunt ook met een persoon op afstand communiceren.

Hoe kun je raamdecoratie automatiseren?

Om dat te kunnen heb je eigenlijk niet veel nodig. Laten we eens uitgaan van een Shade. Dit is een textiel jaloezie waarbij de stoffen lamellen zweven tussen twee laagjes vitrage.  Shades zijn ideaal als zonwering maar ook om het licht te filteren en privacy te regelen.  De shade kan worden voorzien van een batterijmotor die je enkele keren per jaar oplaad of van een bekabeld motor op 230V zodat opladen niet mogelijk is.

Met een bijbehorende afstandsbediening kun je tot 15 raamdecoraties bedienen. Dit kunnen bij deze motor niet enkel shades zijn, maar ook rolgordijnen of duo rolgordijnen. Deze set breid je eenvoudig uit met een smart box van 39,90 waarna je via een app overal ter wereld je raamdecoratie kunt bedienen of timer gestuurd maken. Dat is op zich een veilig idee. En als dit nog niet ver genoeg voor je gaat, bedien de motor dan met spraak via google home of amazon alexa.  De mogelijkheden zijn werkelijk onbegrensd.